Sijaishaltija Oy on Suomen suurin pieni kesätyönantaja

Sijaishaltija Oy palkkasi 230 kesätyöntekijää ja 46 kertaisti työntekijöidensä lukumäärän

Rovaniemellä toteutettiin ennennäkemätön kesätyökamppanja, jonka kautta löydettiin yli 200 nuorelle töitä. Kampanja toteutettiin hyödyntäen yritysten, perheiden ja urheiluseurujen halua tarjota nuorille töitä. Nuorten työllistäminen tehtiin heille mahdollisimman yksinkertaiseksi.

”Olo on onnellinen näiden nuorten puolesta” toteaa yrittäjä Heidi Alariesto. ”Saimme todistaa uskomattamia tarinoita, kuinka nuori oli ikäihmiselle kotona apuna pihatöissä ja vintin siivouksessa. Loimme neljään leikkipuistoon maksutonta kerhotoimintaa lapsille, ja siihen osallistuttiin yli 2000 kertaa. Toteutimme sponsoreiden avulla Ilopilleri-nimisen bändin, joka ilahdutti 19 palvelukodin asukkaita. Yksinyrittäjä löysi vakituisen myymäläapulaisen tuekseen.”

Paras palaute tuli nuorilta oppikokemuksena, kuinka raha ei kasva puussa, eikä töiden tekeminen ole aina helppoa. Suurimmalle osasta palkatuista nuorista, kyseessä oli ensimmäinen kesätyöpaikka. Nuorten työelämä taitojen opettamiseksi tehtiin paljon töitä. Työhaastatteluissa kävi yli 300 nuorta. Jokaisen palkatun nuoren kanssa tehtiin työsopimus henkilökohtaisesti ja käytiin työsopimus läpi, mitä se tarkoittaa. Nuorille järjestettiin luento ”Työelämän pelisäännöt”. Työntekijöille vastattiin WhatsAppin kautta vuorokauden ajasta riippumatta heidän kysymyksiinsä töihin liittyen.

Kampanjassa oli vahva ”koko kaupunki kasvattaa tämän kylän nuoret töihin” -työote. Kampanjan mahdollisti Rovaniemen kaupungin 300 € arvoinen kesätyöseteli, joka tiputti nuoren palkkaamisen kustannuksia siten, että perhe sai nuoren 10 päiväksi avukseen 217 € (sis. Alv) Sijaishaltija Oy:n toimiessa työnantajana ja hoitaessa työnantajavelvollisuudet. Yritykset kiittelivät sitä, että he saivat juuri sellaisen työntekijän kun tarvitsevat ilman, että heidän tarvitsi panostaa rekrytointiin. Lähes 10 % nuorista, jotka olivat kesätöissä, saivat lisää pikaduuni-keikkaa kesätöiden jälkeen samoilla työnantajilta.

Sijaishaltija Oy:n tavoite on kasvattaa nuorista tulevaisuuden työntekijöitä ja opettaa työelämän pelisääntöjä sekä luoda uusi työelämä pikaduuneista. Työpaikkoja ja tekemätöntä työtä on vaikka kuinka paljon, ne vaan pitää löytää.

Valtakunnallinen EK:n Nuorille töitä -kampanja on tehnyt kesätyönantajista ranking-listan, jossa Sijaishaltija on sijalla 24. Kun vertaa palkattujen kesätyöntekijöiden määrää suhteessa yritysten vakituiseen henkilökunnan määrään, on Sijaishaltija näiden vertailulukujen ykkönen. Jos vertaa yritysten liikevaihtoja, on Sijaishaltija myös siinä kategoriassa pienin. Eli yrityksen liikevaihtoon suhteutettana sekä vakituisen henkilöstölukumäärään verrattuna, voidaan sanoa Sijaishaltijan olevan Suomen suurin pieni työnantaja.

Vertailuluvut voit käydä katsomassa alla olevasta linkistä:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P6e1j4Lk4PRq6kRlaLKwMplPcSJa4T2ohWbz8Tzs6bw/edit?usp=sharing

Lisätietoja Heidi Alariesto, puh. 045 313 3533
heidi.alariesto@sijaishaltija.fi
www.pikaduuni.fi

Tietoa kampanjasta: https://www.facebook.com/pages/200-kes%C3%A4ty%C3%B6paikkaa-Rovaniemelle/475590729255095?fref=ts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *